Ангели под възглавницата

Далеч, далеч … не през девет кралства в десето, нито през девет планини в десета, но в друг далечен свят – точно под възглавницата на Яни, се намираше градът на малките и по-големите ангели.

Яни попадаше в този вълшебен свят предимно, когато затвореше очи, след като майка му беше прочела някоя от любимите му приказки преди сън. Но всичко изглеждаше истинско и Яни отхвърляше възможността  да е просто сън.

– Мамо, този път ангелите имаха празненство под възглавницата ми. – казваше с възхита Яни, а майка му се усмихваше и започваше да разпитва колко са големи – колкото него, по-малки или колкото Палечка.

– О, колкото мен са, но това е само защото аз ставам по-малък, за да успея да се вмъкна под възглавницата. – разказваше достоверно малкото момченце.

– Мамо, ангелите помагат ли ни? – задаваше още въпроси Яни.

– Помагат ни, Яни. Всеки има ангел и когато най-много се нуждаем от него, той идва, за да ни протегне приятелска ръка. – разказваше майка му.

– А защо ти нямаш ангели под възглавницата, мамо? А аз имам цял град? – недоумяваше Яни.

Майката на Яни се замисли. Сърце не й даваше да му каже, че когато стане голям, ще спре да вижда града на ангелите под възглавницата си.

– Яни, ангелите поръсват с приказен прашец твоята възглавница и ги виждаш, а моята не – измисли отговор майка му.

– Мамо, ти да не би да си била непослушна и да няма прашец за твоята възглавница?

А майка му само се усмихна, но мислено си отговори – “Да, не слушам собственото си въображение”, а на глас се съгласи с Яни, че ще трябва да слуша повече, за да има прашец и за нейната възглавница и там също да има град на ангели.

Angels

 

Author: Dessislava Bogdanova

В живота си имам няколко любими неща - изкуството, пътешествията, литературата, фотографията, модния дизайн. Във времето тези много мои интереси намериха място в моята професия - Връзки с обществеността. След 8 години в няколко от най-големите ПР и рекламни агенции в България - български и международни, продължавам своето развитие в сферата на дигиталните комуникации в една от най-големите банки в България. Междувременно пиша за пътешествия, за интересни теми в сферата на маркетинга и социалните медии и... приказки, защото трябва и да творим със замаха на въображението ;) Този блог е с материали, които изразяват изцяло личното ми отношение като автор и човек и не засягат професионалните ми ангажименти.

Share This Post On

Submit a Comment