Бъдещето на Google

Едно интересно видео, в което съоснователят и CEO на Google – Лари Пейдж, представя какво ново предстои за Google. Видеото е заснето на събитието на TED 2014, през м. март.

Ето и някои от акцентите – какво се случва с Google, къде е сега и какво ново предстои…

Както споделя Лари Пейдж, основната дългосрочна мисия на Google е да организира потоците от информация в света и съответно да направи тази информация достъпна. Лари Пейдж добавя, че Google е все още в самото начало на разбирането за това какво представлява “потокът от световна информация”.

Разбирането и разчитането на информацията е нещо, което зависи от машината, така че Google работи в тази посока – устройствата да разчитат информацията по-добре и също така да разбират по-добре нуждите на отделния индивид, за да насочват правилната информация според търсенето.

Лари Пейдж споделя и за това колко е важно достъпът до интернет да бъде право на всяко човешко същество. Във видеото може да се види подробно описана историята на мъж от африканска държава, който успява да реши свой проблем благодарение на информация, която открива в интернет.

Още за плановете на Google можете да видите в самото видео. Приятно гледане. Да видим колко от планираното скоро ще бъде реалност.

 

Author: Dessislava Bogdanova

В живота си имам няколко любими неща - изкуството, пътешествията, литературата, фотографията, модния дизайн. Във времето тези много мои интереси намериха място в моята професия - Връзки с обществеността. След 8 години в няколко от най-големите ПР и рекламни агенции в България - български и международни, продължавам своето развитие в сферата на дигиталните комуникации в една от най-големите банки в България. Междувременно пиша за пътешествия, за интересни теми в сферата на маркетинга и социалните медии и... приказки, защото трябва и да творим със замаха на въображението ;) Този блог е с материали, които изразяват изцяло личното ми отношение като автор и човек и не засягат професионалните ми ангажименти.

Share This Post On

Submit a Comment