Красиви и млади завинаги?

Младостта обикновено се свързва и с красотата. Може би и поради това изключително много индустрии работят в посока да разработят продукти и да предлагат услуги, които да поддържат по-дълго младостта на хората – естествената. Или с други думи никога да не минаваме прекрасните 30 години, в които сме достатъчно мъдри и с опит, но сме все така красиви, свежи и излъчващи сексапил.

Като жена, която наближава златните 30 години, няма как и аз да не се замислям за това мога ли да направя нещо, за да забавя процесите на стареене на организма.

Всъщност това въобще не е толкова лесно, защото тези процеси до голяма степен зависят от начина ни на живот – няма по-голям враг за кожата ни от стреса… Важна е много храната, която приемаме всеки ден, водата, която пием, въздухът, който дишаме.

Всъщност се оказва, че усилието да живеем пълноценно, за да запазим в добро състояние своя организъм, въобще не е така лесно.

Какво прави естетическата хирургия – тя може да изглади белезите на времето, но само външно. След това процедурите се повтарят и пак, и пак… Освен това все още е доста скъпо удоволствие.

Какво правят по-голямата част от козметичните продуктите за лице и тяло? За жалост повечето от тях “замаскират” отново вече възникналите следи, оставило времето…

Осъзнавайки всичко това, се изправих пред избора да продължа да ям храни от хипермаркетите с чужд произход с много Е-та, или да потърся малки производители, които гарантират за произхода на своите продукти, които поне се доближават до тези, които се приготвят в домашна обстановка. Но да не се отклонявам от темата.

Красиви и млади – в този пост фокусът ще бъде върху лицето. Все пак то е това, което забелязват повечето хора, когато общуват с нас, а и също така е изложено целогодишно на външните атмосферни условия  в различните сезони.

Ако сте някъде около 30, сигурно сте забелязали, че кожата около очите е най-нежната и именно там може би са се появили или предстои да се появят първите “следи” на възрастта.

Много често това е възрастта, при която козметичните компании препоръчват и първите кремове за изглаждане на най-фините бръчици. Тези реклами са доста агресивни и аз също се замислих дали пък не е време да започна да ползвам и такава козметика.

Тези мисли ми минаха в края на зимата и началото на пролетта, когато, както знаем, кожата на лицето обикновено е най-изтощена.

Помислих, разгледах различни продукти и прочетох не малко статии за кожата и как да я запазим по-дълго млада. Припомних си, че всъщност едно от най-важните неща е кожата да бъде добре почиствана и добре хидратирана. Първото го правех години наред, но второто не съвсем. Казвам не съвсем, защото моята кожа е от смесен тип – мазна към нормална. Смятах, че кожата ми не е суха и никога не прибягвах до кремове, които са с ефект на дълбоко хидратиране.

Голяма грешка, но поправима. Оказа се, че за да подобря значително състоянето на кожата беше нужно да си купя крем, който е подхранващ и хидратира добре.

След като започнах да използвам такъв, си дадох сметка колко голяма грешка щях да направя да започна да използвам козметика за възраст 30+, която има “изглаждащ” ефект.

Сега дори и фините бръчици под очите почти не се забелязват, кожата е мека, еластична и свежа.

Това, което ми действа толкова добре лично на мен е нощен крем на марката NUXE, чиято основна съставка е медът.

Повече за цялата серия Rêve de Miel® можете да прочетете на http://www.nuxe.com/en/nourishment-reve-de-miel

 

Night Cream NUXE

Попаднах на този нощен крем, след като първо използвах за почистване продукта гел за почистване на лице и сваляне на грим, който отново е с мед и слънчоглед.

NUXE

В комбинация наистина ефектът е страхотен. Важно е да припомня, че нощният крем се нанася върху добре почистена кожа 🙂

В аптеките цената на нощния крем е около 50 лева, а на почистващия гел – около 20.

Това, което ме спечели в началото, преди да закупя първия продукт, беше, че е на основата на меда, че съставките са натурални в голямата си част и ароматът е хубав.

В момента все още продължавам да търся природен продукт – балсам и маска за коса, които да ми се отразяват добре. Ако някой е доволен и може да препоръча, ще се радвам да ми пише 🙂

 

 

 

 

Author: Dessislava Bogdanova

В живота си имам няколко любими неща - изкуството, пътешествията, литературата, фотографията, модния дизайн. Във времето тези много мои интереси намериха място в моята професия - Връзки с обществеността. След 8 години в няколко от най-големите ПР и рекламни агенции в България - български и международни, продължавам своето развитие в сферата на дигиталните комуникации в една от най-големите банки в България. Междувременно пиша за пътешествия, за интересни теми в сферата на маркетинга и социалните медии и... приказки, защото трябва и да творим със замаха на въображението ;) Този блог е с материали, които изразяват изцяло личното ми отношение като автор и човек и не засягат професионалните ми ангажименти.

Share This Post On

Submit a Comment