Наръчник на неомъжената жена – интервю с Радостина Христова

Представям ви Радостина Христова, или както тя обича да се представя – Radostna.

С Радост се познаваме от студентските години, когато учехме във Факултута по журналистика и масова комуникация в СУ. Пътищата ни от тогава до днес се преплитат в света на комуникациите, който в България е доста познат и малък – всеки познава всеки 🙂

Не съм поканила Радост за гост автор, за да разнищваме рекламните кампании и дигиталните комуникации на брандовете в България, а за да си говорим за нейната втора книга.

 

Radostna е автор на първия български безплатен онлайн чиклит СЛЕД 22, който за 2 години (2014-2016) има над 9000 сваляния от radostna.com & ibooks. На 22.11.2016 предстои НЕ представянето, а преживяването на новата й книга НАРЪЧНИК НА НЕОМЪЖЕНАТА ЖЕНА, в която са събрани 10 кратки истории, даващи отговор на въпроси като: Какво да правя, когато ходя с женен мъж? Какво да правя, когато той не ми предлага брак? Какво да правя, когато попадам все на грешния? 

radostinaРадост, как се появи идеята да пишеш Наръчник на неомъжената жена?

Две са основните причини за появата на Наръчник на неомъжената жена. Едната е, че имам няколко приятелки, които постоянно ми разказват истории и все недоволстват от мъжете, а другата е, че изведнъж останах със супер много свободно време и имах нужда да създам не просто книга, наръчник, полезно и забавно четиво, а цял продукт. Исках с усмивка да се обърна към момичетата и да им кажа, че няма нищо страшно да са неомъжени, но в същото време е добре да дават шанс на мъжете, които ги оценяват.

Ще разкажеш ли малко повече за историите в него? Вдъхновени от твоя личен опит ли са?

Историите са вдъхновени от живота на мои познати и от женските сбирки с приятелки. Няма нито една реална, но съм сигурна, че във всяка една от тях има истина и би могла да се отнесе към реални ситуации и хора.

Наръчникът се чете на един дъх. Мислиш ли да го разработиш в бъдеще, да добавиш още истории и да развиеш темите, които си застъпила?

Наръчник на неомъжената жена е кратка и забавна малка черна книжка, която бих искала всяка мацка да има в чантата си или поне в дома си, за да може, като изпадне в една от 10-те описани ситуации, да отвори и да прочете с усмивка какво да прави. На този етап не мисля да развивам съдържанието в наръчника, а по-скоро да погледна и от мъжката позиция.

Да очакват ли феновете продължението?

Ако има продължение, то ще е Наръчник на развързания мъж хах…

Какво да очакват читателите на премиерата на 22 ноември?

Не представянето, а преживяването на малка черна книжка обещава актьорска игра, среща с актуални мъже, които ще коментират темите от книгата, блогъри и подаръци. Коктейлите са от мен.

Какво си пожелаваш на себе си и на читателите на блога?

На читателите ти желая повече време да четат и да се радват на качествено съдържание, а на себе си пожелавам поне няколко доволни необвързани фенки, които благодарение на малката черна книжка да се похвалят с годеж и брак.

Електронната книга ще се продава онлайн на radostna.com & МалкаЧернаКнижка.com. 

naruchnik-cover

Author: Dessislava Bogdanova

В живота си имам няколко любими неща - изкуството, пътешествията, литературата, фотографията, модния дизайн. Във времето тези много мои интереси намериха място в моята професия - Връзки с обществеността. След 8 години в няколко от най-големите ПР и рекламни агенции в България - български и международни, продължавам своето развитие в сферата на дигиталните комуникации в една от най-големите банки в България. Междувременно пиша за пътешествия, за интересни теми в сферата на маркетинга и социалните медии и... приказки, защото трябва и да творим със замаха на въображението ;) Този блог е с материали, които изразяват изцяло личното ми отношение като автор и човек и не засягат професионалните ми ангажименти.

Share This Post On