По Pantone есен-зима 2013

Още в началото на февруари 2013 модните диктатори обявиха – ще бъде модерно в сезон есен-зима 2013 да се съобразяваме с определени цветове по pantone. За всички, които не са съвсем сигурни какво е цвят по Pantone – това е скала с цветове под определен код, която гарантира, че сте избрали правилния цвят.

pantone-chart-trans3-m1                                        Layout 1

 

За дамите цвят номер 1 според дизайнерите този сезон е Emerald Green. С две думи всичко в този цвят е на върха на цветовата пирамида през този сезон. Добре е, че при господата ярките цветове са в края на скалата от модни цветови решения, а лидер е класическото сиво.

 

pantones-fcr-f13-mens-colors

С две думи каквото и да изберете в тези ярки и предизвикателни цветове, мили дами, ще можете да се оправдаете с модните тенденции за сезона. Това обяснение помага дори и пред господата, които имат доста “по-стилни ” или консервативни представи за цветовете, подходящи за една жена.

Експериментирайте, бъдете смели и в крайна сметка избирайте тези цветове, които ви карат да се чувствате по-енергична, усмихната и щастлива, контрастирайки като слънчев лъч на по-студените и дъждовни дни.

 

 

 

Author: Dessislava Bogdanova

В живота си имам няколко любими неща - изкуството, пътешествията, литературата, фотографията, модния дизайн. Във времето тези много мои интереси намериха място в моята професия - Връзки с обществеността. След 8 години в няколко от най-големите ПР и рекламни агенции в България - български и международни, продължавам своето развитие в сферата на дигиталните комуникации в една от най-големите банки в България. Междувременно пиша за пътешествия, за интересни теми в сферата на маркетинга и социалните медии и... приказки, защото трябва и да творим със замаха на въображението ;) Този блог е с материали, които изразяват изцяло личното ми отношение като автор и човек и не засягат професионалните ми ангажименти.

Share This Post On

Submit a Comment