Цветове от природата – в моя грим

По принцип не съм фен на материалите, в които се описват колко яко червило си е купил някой, колко дълги са миглите в резултат на използване на някаква специална спирала и т.н., но всяко нещо си има изключение и този пост е посветен на декоративната козметика, която е изцяло натурална. Освен, че съвсем закономерно щади нежната кожа, тази козметика ни прави естествени и красиви.

Разхождайки се в книжарница, в столичен мол, на един щендер, встрани от лавиците с книги, видях подредени картонени кутийки и се загледах какво всъщност представляват те… Палитра от разнообразни цветове… Загледах се по-внимателно и забелязах, че има както сенки за очи, така и руж в различни тоналности. Това, което ме привлече в първия момент бяха цветовете – точно такива, каквито можем да видим с очите си в природата – бледо розово, нежно лилаво, охра като цвета в житните поля…

След като бях впечатлена от нюансите и голямото разнообразие, се зачетох по-внимателно в описанието на продукта. Търсех си грим, който да е подходящ и за работа, и за по-официални случаи, както и за по-неформални поводи.

Тук е мястото да отбележа, че аз много рядко слагам грим – дори спирала. За някои истински дами това не е особено похвално, но аз не съм фен на това да нося ежедневно маска от грим върху лицето си. Нуждите ми стигат обикновено до добро почистване на лицето и използване на подходящ крем за лице, според сезона.

Та… това, с което продуктът ме впечатли е, че той е натурален и постигнатият цвят не случайно е като този в природата, просто защото е извлечен от цветовете на растения.

Марката е Couleur caramel – с италиански произход. В сайта на бранда можете да се запознаете в детайли с продуктите – http://www.naturecos.com/

Couleur Caramel

Аз лично го открих в книжарници Сиела и Книгомания в Парадайз мол. Мисля, че все още не е много разпространен продукт като дистрибуция в България. Силно го препоръчвам, защото освен, че е естествен, маха се изключително лесно и бързо с тоник за почистване на лице, или продукт, който ползвате по принцип. И още нещо много важно – гримът остава с часове точно такъв, какъвто е бил при самото нанасяне, без да избледнява или да става неравномерен като цвят.

Важно е да отбележа, че за основа преди нанасянето на грима използвам продукт на MAC cosmetics, който е подходящ именно за сенки/пигменти, които са под формата на нежен прашец и не са така мазни.

Сигурна съм, че бъдещето е именно на натуралната бяла и декоративна козметика.

Natural make up

Author: Dessislava Bogdanova

В живота си имам няколко любими неща - изкуството, пътешествията, литературата, фотографията, модния дизайн. Във времето тези много мои интереси намериха място в моята професия - Връзки с обществеността. След 8 години в няколко от най-големите ПР и рекламни агенции в България - български и международни, продължавам своето развитие в сферата на дигиталните комуникации в една от най-големите банки в България. Междувременно пиша за пътешествия, за интересни теми в сферата на маркетинга и социалните медии и... приказки, защото трябва и да творим със замаха на въображението ;) Този блог е с материали, които изразяват изцяло личното ми отношение като автор и човек и не засягат професионалните ми ангажименти.

Share This Post On

Submit a Comment