10 съвета за Cover photo-то на корпоративна фейсбук страница

Корпоративните фейсбук страници, като всички останали страници във фейсбук, имат една прекрасна площ, отредена за Cover photo. Има правила, които са общовалидни – добре е да се спазва размерът, който фейсбук изисква, за да няма разяне на изображението на неправилното място, то трябва да е с добро качество и т.н. За техническите изисквания можем да прочетем в насоките, които от фейсбук ни дават тук >> https://www.facebook.com/help/492441920771107/

Моите съвети са насочени към това какво, кога и как да комуникираме чрез Cover photo във фейсбук, когато говорим за корпоративна страница.

1. Най-често Cover photo е израз на корпоративната визия на бранда. Това е вариантът, при който най-трудно бихме могли да сбъркаме, защото е нужно да запазим визуалната идентичност на бранда, като го поместим в правилния размер и съобразим, че има пространство, където ще се застъпи с профилната снимка, която най-често е самото лого на бранда. Изключително важно е да съобразим, че лого в този случай на Cover photo-то не ни е нужно, защото ще се повторим, ако това вече е нашата профилна снимка, с която се индикираме.

Milka_Facebook

2. Cover photo-то може да представя продукт, който е акцент за бранда в определения момент, но той отново е представен имиджово. Добре е, докато се комуникира чрез тази корица, да бъдат публикувани постове, съпътстващи тази комуникация.

volvo_bg_facebook

3. Cover photo-то може да е свързано с конкретна промоция, като за нея отново трябва да говорим и чрез постовете в страницата.

subway_usa_facebook

4. Можем да имаме дори цена – нещо, което преди време не се позволяваше.

subway_bg_facebook

5. Можем да промотираме конкретно събитие. Като не забравяме, че е добре, ако го използваме за тази цел, феновете да могат да видят основната информация, която биха очаквали – мястото, датата, какво е събитието.

audi_facebook

6. Може да бъде обвързано със сезон или празници, като отново внимаваме как ще го съчетаем с профилната снимка.

harrods_facebook

7. Технически е възможно да нямаме корица, но това е крайно непрепоръчително.

8. Винаги трябва да спазваме правилото, че това пространство не бива да се използва самоцелно и там не трябва да се поставя изображение на нещо… просто защото ни “кефи” и искаме всички да го видят. Корицата е още едно пространство за комуникация, което трябва да бъде обвързано с цялостната комуникация, която сме планирали за определен период в корпоративната фейсбук страница.

9. Ако стартираме нова страница, дори и да е на познат бранд, най-добре е да започнем с изчистена корпоративна визия.

10. Винаги има изключения от правилото и със сигурност могат да се дадат още много полезни примери 😉

За да следите всички новини на Green Digi Box, станете фен и на фейсбук страницата тук >> https://www.facebook.com/greendigibox

 

 

Author: Dessislava Bogdanova

В живота си имам няколко любими неща - изкуството, пътешествията, литературата, фотографията, модния дизайн. Във времето тези много мои интереси намериха място в моята професия - Връзки с обществеността. След 8 години в няколко от най-големите ПР и рекламни агенции в България - български и международни, продължавам своето развитие в сферата на дигиталните комуникации в една от най-големите банки в България. Междувременно пиша за пътешествия, за интересни теми в сферата на маркетинга и социалните медии и... приказки, защото трябва и да творим със замаха на въображението ;) Този блог е с материали, които изразяват изцяло личното ми отношение като автор и човек и не засягат професионалните ми ангажименти.

Share This Post On

Submit a Comment