LED ZEPPELIN LONDON O2 ARENA – а ние имаме ли смели мечти?

Не си падам по това да пиша за музика. Със сигурност има много по-запалени фенове от мен по Led Zeppelin – една от най-великите рок банди, несъмнено. Но музиката е нещо по-голямо от това да знаеш всички дати, имена на албуми, изпълнители … И вярвайки в това, продължавам с “Музиката е, за да бъде усетена”… като всички други изкуства :) Вчера станах свидетел на нещо уникално, което ме накара да се замисля за различната страна на комуникацията. Отново! :)  Led Zeppelin са нещо голямо, много енергия, събрана в няколко души, които успяват да я раздадат на многохилядна аудитория. Успяха! Направиха го! Дори и на запис. Сякаш енергията в комуникацията, когато е достатъчно силна и искрена, никога не умира. Видях и чух уникални неща, сякаш бях в O2 Arena … “Whole Lotta Love,” “Rock And Roll,” “Kashmir,” “Stairway To Heaven”…

http://www.youtube.com/watch?v=HQmmM_qwG4k

И… всичко това успях да го видя благодарение на интелигентното решение на кино Арена да прожектират за феновете нещо безценно :) Аз съм рокаджия по душа.  На сърцето ми обаче са групи като Guns n Roses, Metallica. Попаднах в залата от любов към Рока. Но нямаше как просто да стоя и да гледам този двучасов концерт, защото сякаш бях точно там – 10 декември, 2007, в зала O2 Arena и то на първи ред. (Всъщност седях на 6-ти ред в киното). Но в един момент реалността е само в нашето съзнание и заедно с аплодисментите на запис добавих и моите, макар и да знам, че това няма да бъде чуто от музикантите и… да … няма да ги изкара на бис. Отдавна не съм имала толкова позитивна вечер. Тръгнах си от залата с огромна усмивка. Бях там с част от любимите си хора и за първи път пих бира в кино, но някак си на рок просто нямаше начин. Кефих се от сърце и се замислих за позитивната и добрата комуникация повече отвсякога. Както вече писах няколко пъти – комуникацията е във всичко – в картината на Леонардо, в скулптурата на Микеланджело и в музиката на Led Zeppelin. Истинските неща са тези, които извират от сърцето и ни карат да бъдем творци на собствения си ден, на собствения си живот. Трябва да гледате този концерт на Led Zeppelin. Може би ще откриете своята истина за мечтите и ще тръгнете именно към това, което правите най-добре, защото не го правите за многохилядната публика, а за себе си, точно както хората, на които се възхищаваме, защото са постигнали много в живота си. А най-голямото нещо, което са постигнали те – това е да бъдат просто себе си. И тъй като бях особено впечатлена от изживяването, а и съм фен на Guns :) )) – на 17 ноември, отново в кино Арена, вероятно пак ще ръкопляскам и то съвсем на живо за втори път на най-любимите ми Guns n Roses, също както го направих и на концерта на стадион Васил Левски ;)

Author: Dessislava Bogdanova

В живота си имам няколко любими неща - изкуството, пътешествията, литературата, фотографията, модния дизайн. Във времето тези много мои интереси намериха място в моята професия - Връзки с обществеността. След 8 години в няколко от най-големите ПР и рекламни агенции в България - български и международни, продължавам своето развитие в сферата на дигиталните комуникации в една от най-големите банки в България. Междувременно пиша за пътешествия, за интересни теми в сферата на маркетинга и социалните медии и... приказки, защото трябва и да творим със замаха на въображението ;) Този блог е с материали, които изразяват изцяло личното ми отношение като автор и човек и не засягат професионалните ми ангажименти.

Share This Post On

Submit a Comment