TEDxMladostWomen – позитивни разкази

Днес имах честта да бъда на събитието TEDxMladostWomen. Истината е, че това беше едно от най-позитивните събития, на които скоро съм присъствала. Защо?

Защото всъщност получих покана от DinеrsClub International, за да присъствам и това беше всъщност първата ми награда от игра във Facebook, в която някога съм участвала. (Аз обикновено съм тестер на приложения, на игри, на апликации, в повeчето от които дори нямам право да участвам и всъщност до тази седмица не бях играла за каквито и да е награди чрез фейсбук.) Но трябва да призная, че желанието да присъствам на TEDxMladost Women беше силно и поради това реших, че ще се пробвам да спечеля покана. И все повече вярвам, че енергиите на привличане влияят над ситуации и хора 🙂

И чудото не закъсня. Получих много мило съобщение от DinеrsClub, че всъщност и аз съм сред избраните дами, които да посетят събитието.

TEDxMladostWomen

Защо събитието наистина ми хареса?

На първо място, защото повечето лектори бяха успели жени … Шегувам се 😉 Имаше и двама лектори мъже. Но първото е вярно. Всички участващи бяха успели и то не къде и да е, а в България. За мнозина това изглежда невъзможно да се случи в пределите на нашата родна страна, но всъщност въобще не е така невъзможно.

И както Александра Николова, която е част от екипа на EventYard – start up, който се развива успешно и набира скорост, сподели: “Всичко зависи от нас”, включително и какво чужденците мисля за България.

Всички лектори бяха особено позитивни хора, такива, които следват мечтите си и не се отказват въпреки трудностите. Оказа се, че понякога мечтите могат и да бъдат не чак толкова позитивни, но това да се разбере от мечтателя едва тогава, когато е реализирал мечтата си – Да, възможно е постигането на самата мечта да не те е направило така щастлив, както си очаквал, но не трябва да се отказваш да търсиш позитивното и възможностите. Личната история на кулинарната блогърка Йоана, предизвика истинско вълнение сред аудиторията в залата. Йоана мечтае още от съвсем малка да бъде слаба и увлечена от тази своя мечта се сблъсква с булимията. Но с воля и предполагам позитивно мислене се насочва към това да създава и твори в кухнята. Човек “яде” и с очите си. Ражда се блогът на Йоана и всъщност това променя живота й.

Останах особено впечатлена и от представянето на Виргиния Захариева – психотерапевт. Едно от най-силните послания в нейното представяне за мен лично бе това, че не бива да ставаме роби – на вещи, на къщата си, на мечтите си дори.

Ако се замисля, отдавна не се бе случвало толкова много часове просто да мълча и да слушам. Оказа се хубаво и пълноценно изживяване.

И честно казано искам да поздравя както организаторите, които са посветили време на тази инициатива, така и спонсорите, които са допринесли това да се случи. А сега и малко снимки 🙂

 

Александра Николова от EventYard

Йоанна Петрова, кулинарен блогър

Виргиния Захариева, психотерапевт

TEDxMladostWomen

DSC02414Програмата на TEDxMladostWomen

 

 

 

 

Author: Dessislava Bogdanova

В живота си имам няколко любими неща - изкуството, пътешествията, литературата, фотографията, модния дизайн. Във времето тези много мои интереси намериха място в моята професия - Връзки с обществеността. След 8 години в няколко от най-големите ПР и рекламни агенции в България - български и международни, продължавам своето развитие в сферата на дигиталните комуникации в една от най-големите банки в България. Междувременно пиша за пътешествия, за интересни теми в сферата на маркетинга и социалните медии и... приказки, защото трябва и да творим със замаха на въображението ;) Този блог е с материали, които изразяват изцяло личното ми отношение като автор и човек и не засягат професионалните ми ангажименти.

Share This Post On

Submit a Comment